Ook wij moeten eraan geloven. Corona is niet voorbij en is alweer begonnen aan een tweede opmars. Na een lockdown die alles stil legde en een geleidelijke versoepeling, zijn we met z’n allen toch voorzichtig weer begonnen. Het oude normaal is nog steeds niet terug. Ondertussen is Kloppend Presenteren ook weer fris gestart. We leggen hier uit hoe wij onze trainingen in het najaar hebben aangepast aan corona. Veilig en gezond presenteren klopt in deze tijd!

Ten eerste vragen we uiteraard iedereen met klachten thuis te blijven en zich te laten testen, indien nodig te niezen in de elleboog en papieren zakdoekjes na gebruik direct weg te gooien.

Trainen in kleine groepen

Grotere trainingsruimte of minder deelnemers? Onze groepen zijn standaard niet groter dan acht deelnemers. Zo kan elke deelnemer individueel veel leren en leer je ook veel van elkaar. Bij onze trainingsruimtes, waar we niet alleen stilzitten, is er genoeg ruimte om ruim op anderhalf meter van elkaar te kunnen blijven. We delen de ruimte op de vloer in met vlakken om dat makkelijker te maken en we zijn er scherp op dat iedereen zich aan de 1,5 meter afstand houdt. We geven een compliment met een duim omhoog; een schouderklopje wordt een ondersteunende glimlach.


Frisse lucht en schone handen

We checken onze ruimtes op binnenklimaat. Dat betekent controleren of de airco volgens de RIVM-eisen werkt (voldoen aan laatste bouwbesluit, goedkeuring na onderhoud, inblaas 100% buitenlucht). En als er geen airco is zorgen we voor natuurlijke ventilatie door vooraf, tijdens en na de training de ruimte te luchten. Natuurlijk zorgen we ook voor het voorkomen van besmetting door iedereen de mogelijkheid te geven regelmatig de handen te wassen en te desinfecteren.

Aangepaste oefeningen

Elke oefening tijdens de training hebben we tegen het licht gehouden en voeren we indien nodig anders uit. Bijvoorbeeld bij de introductie-ronde waarbij iedereen op een eigen moment zich introduceert, werken we niet meer met materiaal dat van hand tot hand gaat. Een ander voorbeeld is de warming-up na de lunch. We deden daarbij een balspel, maar dit hebben we vervangen door een oefening zonder bal die door iedereen aangeraakt wordt, mét afstand.

Kortom: onze trainingen zijn nu coronaproof. Kijk naar ons trainingsaanbod en kom met een gerust hart meedoen om je verhaal ook in coronatijd kloppend te presenteren. 😊

Heb je toch nog zorgen of vragen? Stel ze gerust!